FAS Technologie

Blussystemen - F-500


Blussers


Onderhoud en advies

Brandwacht

Wat doet een brandwacht en wie zijn het? Brandwachten zijn mensen met een opleiding tot brandweerman/vrouw. Zij worden ingezet door allerlei partijen, bijvoorbeeld op advies van gemeentes, verzekeringen en preventiemedewerkers van de brandweer.

Verplicht en raadzaam

Het kan raadzaam zijn om brandwachten in te huren voor de optimale brandveiligheid van uw project, locatie of evenement. Overleg dat met de preventie-ambtenaar van uw gemeente. Wij kunnen er geen advies over geven, elke gemeente heeft eigen beleid en regels. Vraag bij twijfel na hoeveel brandwachten u in moet zetten. In een aantal situaties stelt de gemeente of een verzekeringsmaatschappij een brandwacht verplicht. Voorbeelden:

  • Als uw brand- en/of blusinstallatie uitvalt of hapert;
  • Bij verbouwingen waarbij situaties als brandgevaarlijke beoordeeld worden;
  • Werkzaamheden als lassen, branden en slijpen;
  • Evenementen met veel personen op een kleine ruimte.

Inhuren brandwacht 

Een brandwacht inhuren bij FAS Technologie ontzorgt. Wij zorgen voor de best mogelijke brandveiligheid. De mensen die u inhuurt via ons hebben het rijksdiploma hoofdbrandwacht, EHBO en VCA. Onze brandwachten hebben praktijkervaring, bij algemene of bedrijfsbrandweerkorpsen of als brandwacht op locaties met verhoogd risico. Zij weten de gevaren in te schatten en treden accuraat op als er een brand of calamiteit is.