Blussers

F-500, waternevel, schuim en poeder

Poeder

Poederblusser is geschikt voor A, B en C branden. Met een poederblusser blus je dus vaste stoffen branden, vloeistof branden en gasbranden. 

Met een poederblusser kunt u veel soorten branden blussen en de blusser is ook nog eens voordelig in aanschaf. De poederblusser heeft een groot nadeel: Het laat heel veel nevenschade achter. In een poederblusser zit chemicaliën met zout en zout trekt vocht aan. Vocht in bijvoorbeeld elektronische apparaten gaan niet samen.

Poederblusser of alternatief

Een poederblusser is dus een effectieve brandblusser die voor veel branden geschikt is, maar als het het mogelijk is kunt u beter een alternatieve blusser gebruiken, bijvoorbeeld schuimblusser of F-500. In sommige situaties is de poederblusser toch de beste oplossing. Poeder wordt in 90% van de gevallen gebruikt in situaties waar erbuiten wordt gewerkt. Niet gek ook want een poederblusser is vorstvrij en heeft een hoog blusvermogen door de die blusbare brandklasses A-B-C.

Onderhoud

Zoals elke brandblusser heeft een poederblusser onderhoud nodig. Wat zijn nu de richtlijnen voor het juiste onderhoud van een poederblusser? Moet ik dit jaarlijks doen of zit er een andere termijn aan vast gesteld? Hoe gaat zo’n poederblusser onderhoud nou in zijn werking? En waar kan ik terecht voor het onderhoud van mijn poederblusser 1 kilo, poederblusser 2 kilo, poederblusser 3 kilo, poederblusser 6 kilo en poederblussers van 9/12 kilo. Lees dan meer over onderhoud van poederblussers volgens de laatste NEN normen.

Lees meer over het onderhoud in onze flyer FAS Technologie onderhoud poederblussers.